Verloskundig Centrum Leeuwarden
/


intieme persoonlijke zorg

 


Verloskundig Centrum Leeuwarden:

Verloskundig Centrum Leeuwarden is net even anders. Anders door de tijd en aandacht, die een kleinschalige praktijk biedt. Tijd in de letterlijke zin van het woord door meer tijd in te plannen voor een controle; 30 minuten voor een normale controle. Aandacht door de betrokken begeleiding voor, tijdens en na je zwangerschap. Met vaste gezichten, dit betekent, dat wij jou en jij ons leert kennen.

Samen met jou kijken we graag naar de wensen die er zijn en hoe we deze kunnen invullen. Tijdens het proces van zwanger worden, zwanger zijn, tot aan toe leven naar de bevalling en de periode daarna ontstaan er vragen, wensen of ideeën. Soms is er een eerdere ervaring, welke je deze keer graag anders zou willen zien. Samen kijken we graag naar de mogelijkheden voor de complete ervaring.

De kennis binnen de praktijk rijkt verder dan alleen de basis verloskunde. Door de jaren heen verbreedt de kennis en ervaring. Zo is er niet alleen ervaring in de praktijk (de eerste lijn), maar ook de klinische ervaring door in het ziekenhuis werkzaam te zijn geweest. Daarnaast is er kennis over orthomoleculaire suppletie en homeopathie.

Al met al: een periode in het leven waarbij de begeleiding de ervaring compleet maakt.

Voor wie:

Verloskundig Centrum Leeuwarden richt zich, zoals de naam al aangeeft, op heel Leeuwarden. Daarnaast zijn ook de nieuwe buurtschappen rondom Leeuwarden van harte welkom in onze praktijk.

Elke religie, levensovertuiging, levensstroming of zienswijze op het leven is welkom. Waar mogelijk houden we rekening met je wensen, die betrekking hebben tot bovenstaande.

Twijfel je nog of je bij ons terecht kunt voor kleinschalige persoonlijke zorg? Dan mag je ons altijd bellen. Klik voor onze contactgegevens en momenten hier.

Partner:

Bij de intake zijn er maar een paar vragen voor jou als partner. Dit komt omdat jullie kindje een warm huisje heeft: haar buik. Al groeit het kindje in haar buik, het is jullie kindje. En dus hopen we bij Verloskundig Centrum Leeuwarden, dat jij als partner je net zo aangesproken voelt op de website. En daarom spreken we alleen in de je en jij vorm. Een betrokken partner, die open staat voor het zwangerschapsproces, kan mede zorgen voor een intieme “samen” ervaring tijdens de zwangerschapsperiode, de daaropvolgende baring en de start van het ouderschap. 

Een partner is niet altijd vanzelfsprekend in de huidige maatschappij. Soms is dit bewust en soms loopt het leven zo. Een zwangerschap zonder partner is daarom niet per definitie anders en onze zorg en aandacht blijft in elke setting hetzelfde. 

Bereikbaarheid:

Verloskundig Centrum Leeuwarden ligt aan de rand van het stadscentrum van Leeuwarden.

Er is volop parkeergelegenheid, zowel binnen de blauwe zones met de blauwe parkeerkaart als wel betaald parkeren.

Kom je met de trein of met de bus? Ook dat is geen probleem. Het busstation is gelegen naast het NS trein station. Vanaf het NS treinstation loop je in ongeveer vijf tot tien minuten naar onze praktijk. Met een overstap op de bus stap je bijna voor de deur uit. 

Zwangerschapswens:

Heb jij de wens om zwanger te worden? Vaak zijn er dan vragen. Zeker als zwanger worden niet gaat zoals gewenst. Maar er kan ook behoefte zijn aan advies over hoe zo optimaal mogelijk je zwangerschap in te gaan. Verloskundig Centrum Leeuwarden heeft een goed netwerk. Samen kijken we met jouw wensen en onze kennis naar wat mogelijk is in jouw persoonlijke situatie.

Zwangerschap: 

Wow, je hebt een positieve test. Dat kan even schrikken zijn of juist heel gewenst. Hoe dan ook het is een begin van een nieuw avontuur en dit avontuur is iedere keer anders. Veelal komen er bij een zwangerschap vragen naar boven. Voel je je onzeker? Dat mag; je lichaam verandert en er ontstaan nieuwe rollen. Gaat alles voorspoedig? Of loopt het net even anders dan van tevoren was gehoopt. Samen met jou gaan we graag dit avontuur aan en kijken we naar waar je staat en wat je nodig hebt in deze periode van je leven.  

Echo:

Verloskundig Centrum Leeuwarden heeft een hoogwaardig echoapparaat welke zowel 2D als de 3D/4D echo’s kan maken. Dit wordt geprojecteerd op een projectiewand waardoor je je kindje optimaal kunt bekijken en hierin zijn wij voorlopers in Leeuwarden. We kunnen zo haarscherpe echo beelden maken van jouw kindje, als de kleine meewerkt 😊. Uiteraard krijg je van je echo een fotoprint mee en krijg je indien we een stukje film opgenomen hebben deze mee op een usb stick.

Naast het fijne van je kindje kunnen zien is een echo natuurlijk vooral bedoeld om te kijken hoe je kindje het in jouw buik heeft. 

Kiekje extra:

Kiekje extra is onze naam voor een pretecho. Geen must. Maar wel een mogelijkheid. Een extra moment om samen met een van ons te kijken naar je kindje in jouw buik. Hiervoor bieden we verschillende pakketten aan maar ook één los echomoment behoort tot de mogelijkheden. Dankzij ons moderne 3D echoapparaat van Samsung kunnen we haarscherpe beelden verkrijgen, filmen en afbeeldingen printen.

Kiekje extra iets voor jou? Klik dan hier.

Ziekenhuis of thuis?

Over het algemeen heb je de keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Soms is er een indicatie waardoor het de voorkeur heeft om in het ziekenhuis te bevallen. Is deze indicatie er niet dan is de keus aan jou. De plaats van bevallen is die plaats, waar jij je het meest op je gemak voelt. Mocht er niet direct een voorkeur zijn, dan gaan we graag samen met jou op ontdekking wat het beste past. 

Bevalling:

Als je zwanger bent, komt er ook een moment van bevallen. Een uniek moment, waar je gedurende de zwangerschap op een bepaald moment klaar voor bent of juist klaar mee bent omdat de zwangerschap “lang genoeg” heeft geduurd. Zoals met alles in het leven, kijkt elke vrouw anders tegen het moment van bevallen aan.

Waar de één toeleeft naar de bevalling en er naar uitkijkt, ziet een ander hier mogelijk tegen op. Onze visie bij Verloskundig Centrum Leeuwarden is, dat er alleen een goede ervaring van een baring kan ontstaan, als jij gezien en gehoord wordt. Gehoord tijdens de controles in het voortraject naar je bevalling toe en je echt gezien wordt tijdens de bevalling zelf. 

Ouderschap:

Na het wonder van geboorte begint het ouderschap. Ineens ben je ouder, mama of papa, heit of mem. Een wonder, dat in de periode van je leven nooit meer stopt of overgaat. Wij van Verloskundig Centrum Leeuwarden willen bijdragen aan dit avontuur. Samen met de kraamverzorgster proberen we, waar mogelijk, een zo positief mogelijke ervaring te brengen tijdens de eerste periode na de bevalling.

In moedersbuik: Het gevoel van “zijn” in moedersbuik, die onvoorwaardelijke liefde.

In vele gevallen is dit gevoel waar, maar niet altijd even vanzelfsprekend. Net zoals dat de een opziet tegen de bevalling en de ander er naar uitkijkt komt het ook in sommige gevallen voor dat het zwanger zijn tegenvalt, minder gewenst is of alles gewoon even teveel is. Belangrijk om te weten is, dat wij dan ook voor je klaar staan. Voel je je goed tijdens je zwangerschap? Fijn! Voel je je niet zo goed tijdens je zwangerschap of in de opstart van het ouderschap? Geef het bij ons aan, zodat we samen kunnen kijken naar hoe we jou en je kindje kunnen ondersteunen. 

Supplementen en homeopathie:

Suppletie en homeopathie, niet voor iedereen. Maar voor diegenen, die advies wensen over beide, kunnen hiervoor wel bij ons terecht. Binnen de supplementen zijn er vele merken en de daarbij behorende kwaliteit. Binnen Verloskundig Centrum Leeuwarden kiezen we bewust voor de hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen.

De homeopathische korrels waarmee we werken zetten we met enige regelmaat net voor en vlak na de bevalling in. De korrels, die we gebruiken, zijn van hoge kwaliteit. Bij de inzet hiervan hebben we in vele situaties korte lijntjes met een klassiek homeopaat uit de buurt van Leeuwarden.

Klachtenregelement:

Heb je een klacht over Verloskundig Centrum Leeuwarden? Blijf er niet mee rondlopen!

Bespreek je klacht met je verloskundige.

Het is belangrijk, dat je je goed voelt bij je verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jou en je kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen? Met twijfels? Ben je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Of je geruststellen. Of op een manier gaan werken, waar jij je prettiger bij voelt.

We maken graag een aparte afspraak met je. Dan hebben we rustig de tijd om te praten. Als je het lastig vindt om het gesprek te voeren, kun je iemand die je vertrouwt meenemen naar dit gesprek.

Schakel een klachtenfunctionaris in

Wil je meer weten over jouw rechten of advies? Of wil je jouw klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vindt je het prettig als iemand jouw helpt bij het indienen van jouw klacht?

De klachtenfunctionarissen zijn onpartijdig, werken onafhankelijk. Zij bespreken met je waarover je ontevreden bent en wat je zou willen bereiken met jouw klacht. Zij adviseren wat je kunt doen. Ze helpen je ook om het gesprek met ons aan te gaan, als je dat moeilijk vindt. Of om een brief te schrijven over de klacht. De klachtenfunctionaris kan jou en ons helpen om samen een oplossing te zoeken. Alles wat je de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

Contact met de klachtenfunctionaris

Verloskundig Centrum Leeuwarden is aangesloten bij het CBKZ (Centraal Bureau Klachtenmanagement in de Zorg)Lukt het niet om er samen met ons uit te komen? Of wil je hulp of advies bij het indienen van je klacht; Neem dan contact op met de externe klachtenfunctionaris van het CBKZ. Dat kan door een mail te sturen naar klachtverloskunde@cbkz.nl of te bellen naar 088-0245123 (maandag tm vrijdag van 9:00-12:00uur en van 13:00-16:30uur).

Voor meer informatie kijk je op www.klachtverloskunde.nl